Hans Bourghardt

Hans Bourghardt har utbildat och föreläst i retorik och presentationsteknik i över tjugo år. Han har studerat retorik vid Uppsala universitet och Södertörns högskola och har en universitetsexamen i litteratur, teater och film. Hans ger praktiskt inriktade kurser, föreläsningar, seminarier och träning i presentationsteknik, retorik, Corporate Storytelling, dialog, medieträning och konflikthantering för näringsliv, organisationer och statliga myndigheter. Han har undervisat i praktisk retorik och berättandets retorik vid Lunds universitet under flera år och också givit utbildningar i presentationsteknik för riksdagspartier, Regeringskansliet, Karolinska institutet och KTH.

Hans har utvecklat en pedagogik för personer med stor talängslan. Sedan 2009 har drygt 1000 personer gått hans utbildning, Våga tala, med mycket goda resultat.

Retorikbyråns medieexpert

Rolf Wrangnert har arbetat med kris- och medieträning sedan tidiga 00-talet. Rolf är från början TV-producent med ett stort antal dokumentärer och dokumentärserier bakom sig, men arbetar idag mest med beställningsfilm och poddar åt företag, organisationer och myndigheter.

Bland kunderna inom kris- och medieträning finns lednings- och krisgrupperna för  Sveriges största börsbolag inom industri, kommunikation, finans och försäkringsbolag samt flera universitet och högskolor. Han ingår i utbildningsprogrammen för SUHF – Sveriges Universitets- och Högskolors Förbund, där han utbildar blivande och befintliga rektorer i kris- och medieträning.

Rolf har samarbetat med Retorikbyrån i snart ett decennium med att sammanföra retorik och medieerfarenhet. 

Retorikbyråns expert på affärsengelska, Presentation skills och interkulturell kommunikation 

Mike Ward har givit träning i affärsengelska, individuellt och i grupp sedan 1979. Han har genomfört uppdrag för olika regeringsdepartement, politiker, nordiska banker, försäkringsbolag och bolag inom tillverkningsindustri och telekommunikation.
 
Mike tränar sina klienter i att använda engelska effektivt och professionellt.

Mike ger också utbildningar i Presentation skills för Retorikbyrån.
 
Mike har studerat journalistik och internationella relationer vid Lincoln University. Hans passion är att föra samman olika affärskulturer i en anda av frihandel och samförstånd.

Kontakta oss på 070 240 90 98 eller klicka på knappen för att skicka intresseanmälan Klicka här