Våra tjänster

Retorikbyrån har mångårig erfarenhet av att ge utbildningar, workshops, seminarier och föreläsningar i praktisk tillämpad retorik - allt från presentationsteknik, Powerpoint-presentationer, medieträning, konflikthantering och skriftlig retorik till personlig presentationsträning. 

Retorikbyrån samarbetar med språkkonsulter, journalister och experter inom interkulturell kommunikation, för att kunna erbjuda utbildningar med hög kvalitet. 

Nedan finner du beskrivningar av våra vanligaste utbildningar, men genom våra samarbeten har vi mer att erbjuda inom området kommunikation.

Välkommen att kontakta oss om du vill ha professionell hjälp med att utveckla din kommunikation!

  • Presentationsteknik 
  • Retorik  
  • PowerPoint och retorik 
  • Medieträning
  • Presentations skills
  • individuell presentationsträning 

Presentationsteknik


Retorikbyråns utbildningar i presentationsteknik bygger på upplevelsebaserad träning och är processinriktade. Våra utbildningar varvar kortare genomgångar med exempel, praktiska övningar, grupparbeten, diskussioner och individuell presentationsträning.

Retorik


Retoriska tekniker och metoder är grunden i all övertygande kommunikation, vare sig det gäller argumenterande tal, förhandling, diskussion försäljning eller marknadsföring.

Powerpoint i presentationer


PowerPoint kan vara ett utmärkt tekniskt hjälpmedel och visuellt stöd i presentationer - om det används med kunskap och insikt. Men, det finns fallgropar som det gäller att undvika om dina presentationer ska ha en chans att bli intressanta och engagerande. Vi kan hjälpa dig att använda PowerPoint så att det fungerar som ett visuellt stöd för dina åhörare - retoriskt, logiskt och pedagogiskt.

Mediaträning


Vi kan också ge medieträning som onlinutbildning via Teams! 

Media har sin egen agenda, sina egna regler, etablerade normer och värderingar för att förmedla nyheter. Det är anledningen till att du aldrig bör ställa upp på en intervju om din ambition bara är att svara på journalistens frågor. Du bör istället alltid ha ett budskap, en åsikt eller en idé som du vill förmedla och se till att du kommunicerar ditt budskap samtidigt som du svarar på frågorna: "Sätt bilden - annars gör någon annan det!"

Kontakta oss på 070 240 90 98 eller klicka på knappen för att skicka intresseanmälan Klicka här